ßßß
Składniki100 g mąki150 g cukru pudru2 łyżeczki cukru kryształu3 jajka1/2 gorzkiej czekolady1/4 l śmietany kremówki1 serem mascarponetruskawkiWykonanie1 . Jajka wbić do miski dodać 100 g cukru pudru ,miksować . partiami wsypywać mąkę cały czas miksować aż masa będzie puszysta.2 . Cukier kryształ wsypać do rondelka wlać 2-3 łyżki wody ,mieszać aż cukier rozpuści się i zgęstnieje.3 . Masę jajeczna połączyć z syropem . Cały czas energicznie mieszać .4 . płaską blachę wyłożyć papierem do pieczenia . Wylewać po łyżce ciasta . Wypukłą stroną łyżki uformować krążki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec az ciasto się zrumieni.5 . Upieczone placki zdejmować z blachy i od razu formować rożki.6 . Czekoladę rozpuścić i maczać w niej brzegi ostudzonych rożków.7 . do miski wlać śmietanę dodać pozostałą część cukru pudru . Ubijać mikserem aż zgęstnieje . Dodać serek mascarpone ,wymieszać .8. Truskawki umyć . 5-6 pokroić drobno dodać do masy ,wymieszać .9 . Napełnić masą rożki . udekorować truskawkami