Wczoraj pisałam o moich ulubionych drożdżowych plackach ziemniaczanych . Dzisiaj chcę się podzielić przepisem na coś do nich . Obiad powinien być pełny.Składniki 4 porcje4 filety drobiowe2 ogórki1 łyżka majeranku1 łyżka bazylii1 marchewkakawałek kiełbasy lub plasterek wędlinysól ,pieprz do smakumąka.WykonanieKrok 1 Filety umyć i przekroić ,nie rozcinając do końcaKrok 2 Marchewkę pokroić w bardzo cienkie plastry, ogórek w trochę grubsze. Kiełbasę w słupki .Krok 3 Rozłożony filet posypać solą ,pieprzem ,bazylią i majerankiem. Dobrze wklepać .Następnie rozłożyć plasterki marchewki i paski wędlinyKrok 4 Następna warstwa to plastry ogórka . Doprawić jeszcze pieprzem .Krok 5 Całość zwinąć i obtaczać w mące.Krok 6 Obsmażyć filety z każdej strony na zloty kolor . Przełożyć do rondla podlać odrobiną wody lub bulionu ,dusić ok 15 minut .Podawać z dodatkiem sałaty i placków .