Ryba na moim stole gości raz w tygodniu. Dlatego staram się urozmaicać dania rybne.Pstrąg w papilotach jest daniem łatwym w przygotowaniu i dość szybkimSkladnikiporcja na 2 osoby2 pstrągi2 cebule2 papryki2 łyżki masłaczosnkowego1/2 łyżeczki ziaren kolendrysół i pieprz do smaku2 gałązki cząbru świeżego ( nie koniecznie)4 gałązki kolędry świeżej2 kawalki folji aluminiowejWykonanieCebule , paprykę kroimy w paski . Folię smarujemy masłem na to wykładamy cebulę i papryke .i świeżą kolędre.Umyte i wysuszone pstrągi posypujemy dokladnie: solą ,pieprzem ,ziarnami kolędry. z każdej strony i w środku też. Kładę go na folięDo środka dajęcebule,papryke i gałązke zieleniny.Na rybe wykładam reszte cebuli, papryki i gałązke cząbru, troszkę masła całość skrapiam sokiem z cytryny, dwa plasterki cytryny też nie zaszkodzi.Zawijam w folię . Griluję ok 20 minut Na wszelki wypadek przed końcem sprawdzam czy ryba jest gotowa