Wykonanie
Filet drobiowy faszerowany
mięsem z indykaDobra przystawka na każdą okazję. Podaje te roladki dość często . Zmieniamtylko dodatki i mam następne danie . Roladki faszerowane są idealnym dodatkiemmięsnym do
kasz ,
ziemniaków lub sałatek warzywnych tak jak na zdjęciu

Składniki 8 szt4 duże
filety drobiowe30 dkg
mięsa mielonego z
indyka2 duże
cebulesól ,
pieprz1
marchew5 cm
poraWykonanie-
Filety drobiowe przekroić na dwie części. Delikatnie rozbić . Posypać
solą i
pieprzem.-
Mieso z indyka doprawić
przyprawami, wymieszać . Dodać pokrojoną i podsmażoną 1
cebulę. Wymieszać.- Farsz
mięsny nakładać na filet ,rozprowadzić równo i zwinąć podobnie jak krokiety. Smażyćna rozgrzanej głębokiej patelni z każdej strony na zloty kolor. Odstawić roladki na talerzyk.- Na tłuszczu który został po smażeniu , podsmażyć pokrojoną w kostkę
cebulę i z tartą
marchewkę. Po 2-3 minutach dodać 1 szklankę
wody . Dusić warzywa ok 5 minutNa koniec włożyć roladki i jeszcze dusić ok 10 minut na wolnym ogniu.Sos można podprawić
śmietana lub
jogurtem . Wersja tu przedstawiona jest bezpodprawiania.