Uwielbiam kapustę pekińska za jej delikatność , wszechstronność i krótki czas obróbki termicznej . W surówkach natomiast jest tak wspaniała ,że wystarczy lekko posolić i skropić octem winnym i już może być.Dlatego jest bardzo często gościem na moim stole.Skladniki na 4 porcje1 kapusta pekińska1 duże jabłko1/2 pęczka koperkusól, pieprz do smaku1/2 łyżeczki cukru2 łyżki oliwy(najlepiej z oliwek)1 łyżeczka octu winnegoWykonanieKrok 1 . Kapustę , jabłko i koperek umyć .Krok 2 . Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kapustę poszatkować na drobne paski. Koperek pokroić na drobno.Krok 3 . Wszystko razem wymieszać. dodać oliwęsól,pieprz i ponownie wymieszać .Krok 4 . Na koniec dodać cukier i skropić octem winnym jeszcze raz wymieszać.To wszystko szybko a wyjątkowo smacznie