Wykonanie
            
Składniki:polędwiczka wieprzowa długa1 kg 
kurek świeżych400 ml 
śmietany 18 %5 kropli 
sosu sojowego ciemnego2 łyżki 
majeranku3 łyżki 
tymianku2 ząbki 
czosnku lub 2 łyżeczki 
czosnku granulowanego1 łyżka 
ziół prowansalskichsól, 
pieprz, 
masło1-2 
cebulemakaron tagliatellePrzygotowanie :1. Polędwiczkę myję, osuszam, oczyszczam. Kroję w cienkie plastry.2. Nacieram 
majerankiem, 2 łyżkami 
tymianku, 
czosnkiem i 
ziołami prowansalskimi.3. Podsmażam na rozgrzanym 
maśle.4. 
Polędwiczki zdejmuję z patelni i odstawiam na bok.5. Na patelnię wrzucam 
cebulę i czekam aż się "zeszkli", dodaję oczyszczone 
kurki i smażę aż 
woda z 
grzybów odparuję.6. Dodaję 
śmietanę, 
sos sojowy, 1 łyżkę 
tymianku, 
sól i 
pieprz, wkładam 
polędwiczki, mieszam , nakrywam przykrywką i duszę około 20 minut na małym ogniu.7. Gotuję 
makaron.8. Podaję 
polędwiczki z sosem , obok 
makaron polany także sosem.Smacznego :)
