ßßß
Cookit - przepis na Duet : karmelizowana cebula i soczyste polędwiczki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Duet : karmelizowana cebula i soczyste polędwiczki
Składniki
Czosnek
Tymianek
Pieprz
Sól
Oliwa z oliwek
Olej
Czerwona cebula
Ocet balsamiczny
Cukier brązowy
Ziemniak
Wykonanie
Składniki :polędwiczka wieprzowa długa2 ząbki
czosnku
3 gałązki
tymianku
pieprz
sól
łyżka
oliwy
olej
do smażenia
Cebula
:5 średnich
czerwonych cebul
1/2 szklanki
octu balsamicznego
3 łyżki
cukru brązowego
1/2 łyżeczki suszonego
tymianku
10 listków świeżego
tymianku
sól
,
pieprz
+ pieczone
ziemniaki
Przygotowanie :Polędwiczkę kroję w plastry, rozbijam dłonią.Z każdej strony przyprawiam
solą
i
pieprzem
.
Czosnek
kroję w plasterki.
Polędwiczki
zalewam łyżką
oliwy
, dodaję
czosnek
i
tymianek
- odstawiam w temp. pokojowej na 30 minut.
Cebulę
kroję w piórka podsmażam na odrobinie
oliwy
, przyprawiam
tymiankiem
suszonym , smażę kilkanaście minut aż
zrobi
się "ładnie" szklista.Dodaję
ocet balsamiczny
,
cukier
i listy
tymianku
, mieszając podgrzewam aż wszystko ładnie się połączy,
cebula
będzie karmelizowana a część płynu odparuję.Przyprawiam
solą
i
pieprzem
do smaku.Na patelni rozgrzewam
olej
i smażę
polędwiczki
po 2-3 minuty z każdej strony.Podaję
polędwiczki
, karmelizowaną
cebulę
i pieczone
ziemniaki
.
Źródło:
http://myszkagotuje.blogspot.com/2014/04/duet-karmelizowana-cebula-i-soczyste.html
Przepisy powiązane
Konfitura z czerwonej cebuli na miodzie!
Konfitura z czerwonej cebuli na miodzie!
Konfitura z czerwonej cebuli na miodzie!
Konfitura z czerwonej cebuli na miodzie!
Konfitura z czerwonej cebuli na miodzie!
Składniki powiązane (0)