ßßß
To jeden z moich ulubionych przepisów na ciasto, zarówno dlatego, że przygotowuje się je bardzo szybko jak i ze względu na smak.Przepis Magdy Gessler na flan już dawno temu "podchwyciłam" z bloga Słodkie cuda.Składniki: ( tortownica 26 cm)6 łyżek cukru6 łyżek mąki6 jajek6 łyżek oleju1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1,5 torebki cukru waniliowyjabłka i czereśniemasło + bułka tarta do tortownicyPrzygotowanie :Wszystkie składniki miksuje na jednolitą masę.Torownicę smaruje tłuszczem i obsypujemy bułką tartą.Jabłka kroję w dużą kostkę, czereśnie dryluje. Jabłka układam na dnie tortownicy.Zalewam masą i wciskam w ciasto czereśnie. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 45 minut.