Wykonanie

To jeden z moich ulubionych przepisów na ciasto, zarówno dlatego, że przygotowuje się je bardzo szybko jak i ze względu na smak.Przepis
Magdy Gessler na flan już dawno temu "podchwyciłam" z bloga Słodkie cuda.Składniki: ( tortownica 26 cm)6 łyżek
cukru6 łyżek
mąki6
jajek6 łyżek
oleju1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1,5
torebki cukru waniliowyjabłka i
czereśniemasło +
bułka tarta do tortownicyPrzygotowanie :Wszystkie składniki miksuje na jednolitą masę.Torownicę smaruje tłuszczem i obsypujemy
bułką tartą.
Jabłka kroję w dużą kostkę,
czereśnie dryluje.
Jabłka układam na dnie tortownicy.Zalewam masą i wciskam w ciasto
czereśnie. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 45 minut.
