Jest to najprostsza dwukolorowa babka jaką piekłam, nie wymaga wielu składniku. Jak dla mnie najsmaczniejsza. Sądzę, że taka tradycyjna, prosta babka powinna stać na Wielkanocnym stole.Składniki:1,5 szklanki mąki1 szklanka cukru1 opakowanie cukru waniliowego2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakao160 ml oleju4-5 jajekDodatkowo: masło i bułka tarta do blaszkiJajka ubijamy wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. Do ubitych jajek naprzemiennie dodajemy przesiana mąkę i olej. Na wysmarowaną i obsypaną bułką tartą blaszkę wylewamy większą połowę przygotowanego ciasta.Do pozostałej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Wylewamy na jasną masę wokół blaszki.Ciasto pieczemy w 180*C przez 40 minut.