ßßß

Składniki :4 jajka1 i 1/2 szklanki mąki3/4 szklanki wody1/2 szklanki mleka1 łyżka oleju300 g jagód1 łyżka cukru + cukier do posypaniaśmietana 18 %Przygotowanie :Jajka, mąkę, mleko i wodę miksuję.Dodaję łyżkę oleju i ponownie miksuję.Jeżeli ciasto wydaje się być za gęste dodaję jeszcze odrobinę wody.Rozgrzewam patelnię z odrobiną oleju ( potem już nie dodaję oleju na patelnię).Smażę naleśniki.Jagody dokładanie umyte, umieszczam w garnku, posypuję cukrem i podgrzewam chwilę aż zaczną puszczać sok.Wyłączam gaz, nakrywam pokrywką.Na talerzu układam trzy naleśniki tak by nachodziły na siebie pośrodku.Na środek układam jagody , składam naleśniki tak by powstała "paczuszka", polewam śmietaną i posypuję cukrem.