ßßß
Składniki :kasza pęczak firmy Kupiecpierś kurczaka200 ml śmietany 18 %szklanka suszonych grzybów2 ząbki czosnku1 cebula2 łyżeczki tymianku1/2 łyżeczki lubczyku1 łyżeczka majerankuPrzygotowanie :Grzyby płuczę. Zalewam 2 szklankami wrzątku i gotuję na małym ogniu około 20 minut.Cebulę kroję w piórka, czosnek drobno siekam.Na rozgrzaną oliwę wkładam cebulę i czosnek.Kurczaka kroję w kostkę, nacieram tymiankiem, lubczykiem i majerankiem.Wkładam na patelnię obsmażam.Grzyby kroję w paseczki.Gdy kurczak obsmażony dodaję grzyby i wodę w której grzyby się gotowały.Duszę pod przykryciem około 20 minut.Dodaję śmietanę, i lekko odparowuje.Kaszę gotuję ( ja zawsze dodaje masło do wrzątku przed wrzuceniem kaszy).Podaję "gniazdo" pęczaku i po środku układam kurczaka.