ßßß

Składniki :2 średniej wielkości cukinie300 dag mielonego mięsa wieprzowego10 pieczarekpół papryki żółtejpół czerwonej cebuli2 łyżki koncentratu pomidrowegokulka mozzarelli2 łyżki chili ( w proszku)1 łyżka czosnku granulowanego1 łyżka bazyli1 łyżka oreganovegetaoliwa do smażeniaPrzygotowanie :Cukinie myję, przekrawam na pół wzdłuż i ponownie na pół tak by powstały cztery łódeczki z jednej cukinii. Wydrążam. Posypuje vegetą.Mięso smażę na patelni z dodatkiem czosnku, chili, oregano i bazylii oraz koncentratu pomidorowego.Cebulę kroję w drobną kostkę i dodaję do mięsa.Pieczarki kroję w grubą kostkę i również dokładam do mięsa. Smażę kilka minut.Paprykę kroję w grubą kostkę, dokładam do mięsa i podsmażam dosłownie 2 minuty.Przestudzony farsz nakładam do cukinii. I wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 minut.Mozzarellę kroję w plastry.Po upływie 20 minut, układam ser na cukinii i zapiekam około 5 minut.I gotowe :)