Wykonanie

Składniki :polędwiczka wieprzowa długa
zielony pieprz w zalewie 30 g200 ml
śmietany 30 %1 czubata łyżeczka
musztardy Dijon1 czubata łyżeczka
musztardy sarepskiej
sólpieprz1 łyżka
tymianku suszonego
chili w płatkach z młynka1/2 łyżeczki cząbru1 łyżeczka
czosnku granulowanego
oliwa+ pieczone
ziemniaki lub inne dodatkiPrzygotowanie :Polędwiczkę kroję w plastry i rozbijam dłonią. Przyprawiam
solą ,
pieprzem,
tymiankiem,
chili, cząbrem i
czosnkiem.
Mięso umieszczam w misce i polewam
oliwą . Odstawiam pod przykryciem na około 20 minut w temperaturze pokojowej.
Mięso grilluję na grillu elektrycznym 5 minut z każdej strony. Można też usmażyć
mięso na patelni po 3 minuty z każdej strony.Na patelnię wsypuję dobrze odsączony z zalewy
pieprz , dodaję 200 ml
śmietany i
musztardy, dobrze mieszam i gotuję.Gotuje mieszając aż sos będzie gęsty.Podaję plastry
mięsa, polane sosem z pieczonymi
ziemniakami.