Zapraszam na schab po włosku czyli schab z serem mozzarellą zawinięty w szynkę prosciutto podany na tortellini z serami i pesto bazyliowym.Składniki :2 plastry schabu2 plastry sera mozzarella ( z kulki nie z zalewy)szynka prosciutto (parmeńska) 6 plastrówtortellini z nadzieniem serowym ( domowe lub gotowe)pesto ( domowe lub gotowe)świeża szałwia ( ewentualnie bazylia)sólpieprzoliwaPrzygotowanie :Schab rozbijam na stosunkowo cienkie kotlety . Przyprawiam solą i pieprzem.Na połowie mięsa układam plaster mozzarelli i kilka listków szałwii po czym przykrywam drugą częścią mięsa.Dobijam tłuczkiem boki "koperty" tak by tworzyły jedną całość.Zawijam w szynkę .Na patelni rozgrzewam oliwę i wkładam kilka listków szałwii, układam mięso .Obsmażam po 2 minuty z każdej strony, nakrywam przykrywką, zmniejszam ogień do minimum i smażę pod przykryciem około 6-10 minut.Podaję z tortellini i skrapiam całość ( czego nie zrobiłam przed zdjęciem) pesto.