Składniki:9 pałek kurczakakawałek boczku wędzonego surowego1 cebula2 cebule czerwone5 ząbków czosnkumajeraneksól, pieprzchili w proszkuplaster masłaPrzygotowanie :Kurczaka nacieram majerankiem, pieprzem i solą.Układam w naczyniu żaroodpornym.Cebulę kroję w grube plastry, układam na kurczaku.Czosnek obieram, ząbki wkładam pomiędzy kurczaka.Posypuję całość chili.Boczek kroję w kostkę i układam na kurczaku, skrapiam olejem i układam kawałeczki masła na pałkach.Naczynie z pokrywką wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po 40 minutach zdejmuję przykrywkę i piekę kolejne 30 minut.I gotowe :)Przepis powstał na podstawie przepisu opublikowanego na stronie Ale dobre http://www.aledobre.pl/artykuly/110,Kurczak_pieczony_po_wiejsku_z_cebula_czosnkiem_i_wedzonym_boczkiem.html .