ßßß
Składniki :8 podudzi kurczakaok 15 śliwek węgierek1 duża czerwona cebulaok 7 małych ziemniaków3 łyżki musztardy francuskiej4 łyżki płynnego mioduświeży tymianeksól, pieprzoliwamasłoPrzygotowanie :Musztardę mieszam z miodem. Nacieram kurczaka i chowam do lodówki na około 3 godziny.Ziemniaki szoruje kroję na pół.Śliwki kroję na pół, cebulę na cząstki.Mieszam połówki śliwek, cebule, kilka gałązek świeżego tymianku i oliwę ( około 2 łyżki), doprawiam solą i pieprzem, po czym wykładam na blaszkę.Na śliwkach układam kurczaka, ziemniaki pomiędzy podudziami.Masło kroję w plasterki i kładę na każdy kawałek kurczaka.Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piekę około 50 minut.Przepis znaleziony w "Moje gotowanie", numer : wrzesień 2014