Wykonanie

Składniki :
łosośpieprz cytrynowysok wyciśnięty z połowy
cytryny2 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskę1 łyżka
oliwyoreganosólbrokułypieczarkimajonez ( można pominąć lub zamienić na
jogurt)
vegeta ( można zastąpić
solą i inni
przyprawami)Przygotowanie :Mieszam
oliwę,
sok z cytryny,
sól,
oregano,
czosnek,
pieprz i wcieram tą mieszankę w
łososia.Grilluję na grillu elektrycznym około 4 minut z każdej strony.Umyte
pieczarki pozbawione trzonków wrzucam na osolony wrzątek, gotuję około 3-5 minut.Wyjmuję, odsączam, kroję w grubą kostkę i pozwalam by
woda z nich wypłynęła.
Brokuły w różyczkach wrzucam na osolony wrzątek gotuję około 3-5 minut tak aby nadal były twardawe - al'dente , wyławiam, odsączam i pozwalam im ostygnąć.Mieszam
brokuły,
pieczarki, dodaję około 1 płaskiej łyżeczki
majonezu i przyprawiam
vegetą.