ßßß
Składniki :łosośpieprz cytrynowysok wyciśnięty z połowy cytryny2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę1 łyżka oliwyoreganosólbrokułypieczarkimajonez ( można pominąć lub zamienić na jogurt)vegeta ( można zastąpić solą i inni przyprawami)Przygotowanie :Mieszam oliwę, sok z cytryny, sól, oregano, czosnek, pieprz i wcieram tą mieszankę w łososia.Grilluję na grillu elektrycznym około 4 minut z każdej strony.Umyte pieczarki pozbawione trzonków wrzucam na osolony wrzątek, gotuję około 3-5 minut.Wyjmuję, odsączam, kroję w grubą kostkę i pozwalam by woda z nich wypłynęła.Brokuły w różyczkach wrzucam na osolony wrzątek gotuję około 3-5 minut tak aby nadal były twardawe - al'dente , wyławiam, odsączam i pozwalam im ostygnąć.Mieszam brokuły, pieczarki, dodaję około 1 płaskiej łyżeczki majonezu i przyprawiam vegetą.