ßßß Cookit - przepis na CHRZAN Z BITĄ ŚMIETANĄ

CHRZAN Z BITĄ ŚMIETANĄ

nazwa

Wykonanie

Spokojnie, nie ma tu nic słodkiego :) Śmietana łagodzi chrzan i ten specyfik jest idealny np do jajek na twardo czy do wędlin. Sosem ciężko to nazwać, to raczej taki dodatek. Dużo robić nie trzeba, a efekt pyszny.
składniki:
- 200 g utartego, świeżego chrzanu
- 250 ml śmietany co najmniej 30%
- 1–2 łyżki soku z cytryny
- sól, cukier
Śmietankę przed ubiciem należy dobrze schłodzić. Następnie ubijamy ją na sztywno, dolewając sok z cytryny. Chrzan możemy wcześniej przyprawić cukrem i solą. Delikatnie mieszamy chrzan ze śmietaną, ewentualnie jeszcze doprawiamy.
źródło: Kuroń
Źródło:http://redandpale.blox.pl/2008/03/Chrzan-z-bita-smietana.html