Wykonanie
Jakiś czas temu Margot napisała na Cinie, że miała na obiad m.in.
buraczki na ciepło z
imbirem. Z racji, że uwielbiam
buraczki na ciepło i uwielbiam
imbir, zainteresowałam się i poprosiłam o szczegóły. Dostałam wiadomość z opisem co i jak i postanowiłam, że jak wyzdrowieję, zrobię swoje pierwsze w życiu
buraczki na ciepło :) Jak postanowiłam, tak zrobiłam :) Niestety rodzicom
imbir w tym zestawieniu nie pasował, za to ja jestem zachwycona tym połączeniem.
składniki:- 0,5kg
buraków- 3
cebule- łyżka
masła-
olej- 1/4 słoika
papryki marynowanej- 3cm kawałek
imbiru-
sól,
pieprz-
curry-
czosnekBuraki w skórce ugotować do miękkości, gdy ostygną obrać i zetrzeć na tarce.
Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzaną patelnię. Jak zapach wyparuje, dodać tłuszcz. Gdy
cebula się zeszkli, dodać
buraczki i wymieszać.
Paprykę pokroić w paski,
czosnek przecisnąć, a
imbir zetrzeć na tarce, doprawić całość do smaku. Podawać na ciepło.