ßßß
składniki:- szklanka cukru- 1/3 szklanki wody- pół kostki margaryny (Kasi)- 250 gram mleka w proszku (dwie szklanki) albo jedno opakowanie mleka granulowanego (też 250g)- 3 łyżki kakao w proszku- opakowanie herbatników- opakowanie orzechów (u mnie pecan)- opakowanie migadłów w płatkachWrzucić cukier do średniego rondla i zalać wodą (nie więcej niż 1/3 szkl!). Zagotować na średnim ogniu aż cukier się całkowicie rozpuści. Rozdrobnić herbatniki i ewentualnie orzechy. Zmniejszyć ogień do minimum albo zdjąć rondel z gazu i dodać margatynę. Rozpuścić i wsypać mleko w proszku. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać kakao i wymieszać. Wrzucić dodatki, spróbować wymieszać. Przelać całość do podłużnej foremki (ja wyłożyłam folią spożywczą - na wszelki wypadek), przyklepać zwilżonymi palcami. Wstawić na kilka godzin do lodówki.