Zupełnie zapomniałam o tym kurczaku. To do niego dodatkiem była sezamowa cukinia z papryką . Mięsko było bardzo smaczne i pięknie pachniało, ale gdzieś mi się zapodziały zdjęcia i zapomniałam ich poszukać. Teraz się na nie natknęłam przypadkiem, dlatego szybko nadrabiam, żeby znowu nie zapomnieć ;) bo warto spróbować :)(Dukan, faza I)składniki na 2 porcje:- podwójna pierś z kurczaka- 2-3 łyżki ciemnego sosu sojowego- łyżeczka pieprzu cayenne- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku- 1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków- szczypta przyprawy Wok- 1 łyżeczka oliwyPierś z kurczaka oczyścić, pokroić na małe kawałki. Polać sosem sojowym, zasypać przyprawami, dokładnie wymieszać, przykryć folią i odstawić na co najmniej 1h do lodówki. Smażyć partiami ze wszystkich stron na rozgrzanym teflonie z odrobiną oliwy (bo sos sojowy szybko gęstnieje i łatwo się przypala).