Wykonanie
« Warsztaty
Ketchup Gourmand ...Tęczowy deser light »Lekka, orzeźwiająca przekąska lub surówka. Świetnie komponuje się z grillowanym
mięsem czy warzywami. Takie niby nic, rach ciach i gotowe, a jakie pyszne! Bardzo gorąco polecam :)
(South Beach - Faza I)składniki na 1 porcję jako samodzielna przekąska lub 2 w ramach surówki- 3/4 dużego
pomidora malinowego- 2 łyżki
jogurtu naturalnego-
sól,
pieprz,
czosnek- 1/5 kostki
fety light- garść posiekanego
szczypiorkuPomidora pokroić w niezbyt cienkie plastry, ułożyć z nich 1 lub 2 warstwy na talerzu.
Jogurt naturalny wymieszać z
przyprawami, polać nim
pomidory.
Fetę pokruszyć, posypać
jogurt, na wierzch sypnąć
szczypiorek.Podawać od razu.
na mikserzeźródło: blog Nie trać czasu na gotowanieśroda, 07 sierpnia 2013, adrijahpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze