ßßß
 
            
         W mojej rodzinie tradycją było robienie do wafli kremu z dodatkiem kakao, postanowiłam to zmienić, więc zaszalałam i tak powstały wafelki kokosowe z białą czekoladą :)
W mojej rodzinie tradycją było robienie do wafli kremu z dodatkiem kakao, postanowiłam to zmienić, więc zaszalałam i tak powstały wafelki kokosowe z białą czekoladą :)

 Składniki:250g margaryny1 szklanka cukru½ szklanki mleka250g mleka w proszku np. granulowanego2 łyżeczki cukru waniliowego lub 2/3 olejku waniliowego100g białej czekolady½ szklanki kokosuEwentualnie 2 łyżki zmielonych migdałów lub płatków migdałowych1 – 2 opakowania wafli kwadratowych lub prostokątnych (w zależności od wielkości)Margarynę, cukier, cukier waniliowy (lub olejek) i mleko razem zagotowujemy, po czym zdejmujemy z ognia i dodajemy drobno posiekaną białą czekoladę. Mieszamy do czasu, aż czekolada się całkowicie rozpuści. Masę pozostawiamy do wystygnięcia.Do zimnej masy dodajemy stopniowo mleko w proszku i mieszamy, następnie dodajemy kokos i migdały. Gotową masą przekładamy wafle, po czym pakujemy je w papier pergamin lub w folię, przyciskamy ciężką deską (lub odwróconym do góry nogami taboretem ;) i pozostawiamy tak na kilka godzin.Gotowe wafle kroimy w romby, prostokąty, trójkąty lub kwadraty.
Składniki:250g margaryny1 szklanka cukru½ szklanki mleka250g mleka w proszku np. granulowanego2 łyżeczki cukru waniliowego lub 2/3 olejku waniliowego100g białej czekolady½ szklanki kokosuEwentualnie 2 łyżki zmielonych migdałów lub płatków migdałowych1 – 2 opakowania wafli kwadratowych lub prostokątnych (w zależności od wielkości)Margarynę, cukier, cukier waniliowy (lub olejek) i mleko razem zagotowujemy, po czym zdejmujemy z ognia i dodajemy drobno posiekaną białą czekoladę. Mieszamy do czasu, aż czekolada się całkowicie rozpuści. Masę pozostawiamy do wystygnięcia.Do zimnej masy dodajemy stopniowo mleko w proszku i mieszamy, następnie dodajemy kokos i migdały. Gotową masą przekładamy wafle, po czym pakujemy je w papier pergamin lub w folię, przyciskamy ciężką deską (lub odwróconym do góry nogami taboretem ;) i pozostawiamy tak na kilka godzin.Gotowe wafle kroimy w romby, prostokąty, trójkąty lub kwadraty. R E K L A M A
R E K L A M A
