Wykonanie

W mojej rodzinie tradycją było robienie do
wafli kremu z dodatkiem
kakao, postanowiłam to zmienić, więc zaszalałam i tak powstały
wafelki kokosowe z
białą czekoladą :)



Składniki:250g
margaryny1 szklanka
cukru½ szklanki
mleka250g
mleka w proszku np. granulowanego2 łyżeczki
cukru waniliowego lub 2/3
olejku waniliowego100g
białej czekolady½ szklanki
kokosuEwentualnie 2 łyżki zmielonych
migdałów lub
płatków migdałowych1 – 2 opakowania
wafli kwadratowych lub prostokątnych (w zależności od wielkości)
Margarynę,
cukier,
cukier waniliowy (lub olejek) i
mleko razem zagotowujemy, po czym zdejmujemy z ognia i dodajemy drobno posiekaną
białą czekoladę. Mieszamy do czasu, aż
czekolada się całkowicie rozpuści. Masę pozostawiamy do wystygnięcia.Do zimnej masy dodajemy stopniowo
mleko w proszku i mieszamy, następnie dodajemy
kokos i
migdały. Gotową masą przekładamy
wafle, po czym pakujemy je w papier pergamin lub w folię, przyciskamy ciężką deską (lub odwróconym do góry nogami taboretem ;) i pozostawiamy tak na kilka godzin.Gotowe
wafle kroimy w romby, prostokąty, trójkąty lub kwadraty.

R E K L A M A
