Wykonanie

A teraz coś pysznego dla amatorów
kurczaka.
Kurczak szu szu smakuje trochę inaczej niż tradycyjny kotlet z
kurczaka. Cechuje go mięciutka skorupka i czosnkowa nutka :) się mi zrymowało :) serdecznie polecam :)


Składniki:60dkg
filetów z kurczakaZalewa:3
żółtka3 czubate łyżki
mąki ziemniaczanej3 łyżki
oliwy2 łyżki
maggi1 łyżeczka
cukru1 łyżeczka
soli lub
vegety2 - 4 ząbki
czosnku2 łyżki
śmietanyDodatkowo:
Olej do smażenia
Filety z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki.

Czosnek obieramy i przeciskamy lub miażdżymy. Następnie umieszczamy w wysokim naczyniu z pozostałymi składnikami na zalewę i miksujemy.

Do szczelnego pojemnika wlewamy zalewę, dodajemy kawałki
kurczaka, tak aby były całe zanurzone w zalewie. Pojemnik zamykamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Kotleciki pieczemy na
oleju na złoty kolor :)

R E K L A M A