Zamiast tradycyjnie pieczonego mięska wybrałam gulasz, bo w końcu trzeba sobie w kuchni coś urozmaicić. Polecam wszystkim, zwłaszcza tym którzy mają dość tradycjonalizmu :)Składniki:½ kg karkówki lub łopatki30g margaryny1 łyżeczka soli1 ½ łyżki musztardy (np. stołowej)3 ogórki konserwowe1 cebulaPieprz1 łyżka mąki½ szklanki wodyPodawać z kluseczkami, ziemniakami lub kaszą.Mięso kroimy w kosteczki, wrzucamy na gorący tłuszcz i solimy. Dusimy, co pewien czas mieszając, do chwili, gdy mięso będzie miękkie. Wtedy dodajemy pokrojoną cebulę, musztardę i pieprz. Gdy cebula będzie miękka dodajemy rozmieszaną mąkę z wodą i mieszamy do zawrzenia. Na koniec dodajemy pokrojone plasterki ogórka.R E K L A M A