Wykonanie

W
sumie nie sądziłam, że dodam przepis na jajecznicę… podobno każdy potrafi przyrządzić, nawet ktoś kto nie umie gotować. No, ale ta wersja tyciu różni się od standardu. Nie wiem jak Wy, ale u mnie najczęściej przyrządza się jajecznicę z
kiełbaską,
cebulką lub
pieczarkami, dlatego zdziwiłam się, że moi mięsożerni faceci wcinali tą wegetariańską jajecznicę, bez narzekania i można powiedzieć, że aż uszy się im trząsły :)

Składniki:1
papryka1
pomidor1 średnia
cebulka30g
margaryny6
jajekZielona cebulka lub
szczypiorSól i
pieprzPaprykę i
cebulę kroimy na drobne kawałeczki, wrzucamy na patelnie z rozpuszczonym tłuszczem i dusimy chwile pod przykryciem, aż jarzyny będą miękkie.
Pomidor zalewamy wrzątkiem, zdejmujemy z niego skórkę i kroimy. Do podduszonych jarzyn dajemy
jajka i cały czas mieszamy. Następnie dodajemy
pomidor, a gdy już jajecznica jest gotowa dodajemy pokrojoną
zieloną cebulkę lub
szczypiorek, solimy i
pieprzymy.

R E K L A M A