Uwielbiam guacamole! Nie potrzebuje do niego żadnego pieczywa/krakersów itp:P Pastę wyjadam prosto z miseczki i zawsze jestem zachwycona jego smakiem:)Możecie jednak kupić krakersy i zaprosić przyjaciół na ten cudowny dip:) Polecam!Składniki:2 dojrzałe awokado1 mały pomidorsok z 1 cytryny / limonki2 małe ząbki czosnkusól, pieprzpłatkichillikolendra / pietruszka w oryginalnym przepisie znajdziecie czerwoną cebulkę, papryczkę chilli i oliwę, ja jednak uważam, że nie są konieczne:)dodatki: orzeszki, nasionaPrzygotowanie:Obierz awokado ze skórki i usuń pestkę. Następnie rozgnieć i skropsokiem z całej cytryny. Pomidora sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, później pokrój go i dorzuć do awokado. Wciśnij lub zetrzyj czosnek i wymieszaj z resztą. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę/pietruszkę i dopraw do smaku solą i pieprzem i płatkamichilli.