Śniadanko na ciepło, ale tym razem bardziej wytrwanie:)Placki owsiane to baza którą można urozmaicać wg uznania (dodać kiełki, różne przyprawy, warzywa itp:)Składniki (3-4placki):2 łyżki otrąb owsianych (znalazłam takie z 19% błonnika!)1 łyżka otrąb pszennych1 łyżka jogurtu naturalnego 1%1 jajkosól, pieprztwaróg chudymleko1 ząbek czosnkupietruszka/ szczypioreksól, pieprzsok z 1/2 cytryny2-3 plastry wędzonego łososiaPrzygotowanie:W miseczce wymieszaj wszystkie składniki do placków (otręby, jogurt, jajko) i dopraw wg uznania:)Następnie uformuj masę na patelni i smaż bez tłuszczy obustronnie aż się zarumienią.Kostkę twarogu ugnieć w drugiej miseczce z dodatkiem mleka (ok. 4 łyżek). Wciśnij do tego czosnek i sok z cytryny, dodaj poszatkowany szczypiorek i dopraw do smaku. (Jeśli masz ochotę dodaj również rzodkiewkę)Ciepłe placuszki wyłóż na talerz. Następnie na chmurce z twarogu połóż plasterki wędzonego łososia i gotowe:)