Wykonanie

Nie ma to jak zrobić domową pastę:) Wiesz co jesz i możesz się cieszyć smakiem przez dobrych kilka dni:)Paluszki
krabowe choć tak naprawdę najczęściej po prostu surimi-
mielone mięso z ryb są źródłem
białka i wraz z
jajkami tworzą bardzo pożywny duet:)

Składniki:1 opakowanie paluszków
krabowych (250g)4
jajka1 płaska łyżka
majonezu light1 płaska łyżka
jogurty naturalnego1 łyżka
musztardy (ja dałam
chrzanową)1
natka pietruszkipłatki chillisól,
pieprz

Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę, albo w inny sposób rozdrobnij. Paluszki
krabowe pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć razem z
jajkami do malaksera/blendera. Dodaj
majonez,
jogurt,
musztardę oraz wszystkie
przyprawy i
zioła. Miksuj tak długo, aż powstanie jednolita masa. Przełóż do słoiczka i ciesz się pyszną pastą:)Ja wykorzystałam pastę do przekąski z tortillą. Posmaruj tortillę pastą, złóż na pół i grilluj obustronnie na patelni grillowej. Upieczoną przekąskę pokrój na mniejsze kawałki i udekoruj świeżymi
ziołami. Smacznego:)