ßßß Cookit - przepis na Budyniowa krajanka z marchwią

Budyniowa krajanka z marchwią

nazwa

Wykonanie

Budyniowa masa z dżemem malinowym, między marchewkowym spodem a kruszonką. Najlepsza jeszcze na ciepło!
Składniki:
3/4 porcji kruchego ciasta marchewkowego
1/2 paczki budyniu waniliowego lub śmietankowego
3/4 szklanki mleka
3- 4 łyżki dżemu malinowego (lub innego)
łyżeczka cukru z wanilią
1/2 szklanki mleka zagotowujemy, wsypujemy budyń rozmieszany w 1/4, mieszamy i zdejmujemy z ognia, gdy zgęstnieje. Połowę ciasta wałkujemy i wykładamy nim spód keksówki, a resztę wkładamy do zamrażarki. Przestygnięty budyń miksujemy z dżemem i cukrem, wykładamy na spód. Zamrożone ciasto skubiemy lub trzemy na tarce. Kruszonką posypujemy ciasto i pieczemy 20- 25 minut w 200 stopniach. Smacznego :)
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/05/budyniowa-krajanka-z-marchwia.html