Wykonanie
Budyniowa masa z
dżemem malinowym,
między marchewkowym spodem a kruszonką. Najlepsza jeszcze na ciepło!

Składniki:3/4 porcji kruchego ciasta
marchewkowego1/2 paczki budyniu
waniliowego lub
śmietankowego3/4 szklanki
mleka3- 4 łyżki
dżemu malinowego (lub innego)łyżeczka
cukru z
wanilią1/2 szklanki
mleka zagotowujemy, wsypujemy
budyń rozmieszany w 1/4, mieszamy i zdejmujemy z ognia, gdy zgęstnieje. Połowę ciasta wałkujemy i wykładamy nim spód keksówki, a resztę wkładamy do zamrażarki. Przestygnięty
budyń miksujemy z
dżemem i
cukrem, wykładamy na spód. Zamrożone ciasto skubiemy lub trzemy na tarce. Kruszonką posypujemy ciasto i pieczemy 20- 25 minut w 200 stopniach. Smacznego :)
