Aromatyczne, malionoweciasteczka na patyku. Od tradycyjnych cakepops różni je nutka gruszki, u mnie- w korzennej zalewie. Pomysł przywędrował jakiś czas temu zza oceanu, a teraz nasza bloggostrefa oczarowuje smakami i dekoracją;)150 g ciastek digestive lub herbatników50 g serka mascarpone170 g mlecznej czekolady2 łyżki dżemu malinowegopołowka gruszki w korzennej zalewie lub syropiełyżeczka cukru z waniliąmaliny, gruszki z puszki lub cukrowa posypka do dekoracjiPołowę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciastka zmielić w malakserze dodać pozostałe składniki, zmikasować. Z masy uformować z 7- 10 kulek. Rozpuścić pozostałą część czekolady. Patyczki do cakepops zanurzyć w czekoladzie, każdy wbijać do 2/3 wysokości trufli. Chłodzić 20- 35 minut. Po tym czasie każdego lizaka zanurzać w czekoladzie, młuskając o rant, by jej nadmiar spłyną. Dekorować owocami lub posypką, dobrze schłodzić. Smacznego!