ßßß Cookit - przepis na Muszle z tuńczykiem

Muszle z tuńczykiem

Wykonanie

Składniki:
25 dag makaronu- duże muszle
olej
puszka kukurydzy
puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
4 ogórki konserwowane
1 strąk czerwonej papryki
majonez
sól
pieprz
Przygotowanie: (30 minut)
Zagotuj wodę, posól, dodaj łyżeczkę oleju, ugotuj makaron, żeby był al dente( półmiękki), odcedź.
Paprykę umyj, przetnij, wytnij gniazdo nasienne, pokrój w małą kostkę, posiekaj w kosteczkę ogórki konserwowane.
Dodaj kukurydzę i tuńczyka, przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj, wstaw do lodówki.
Ugotowane muszelki napełnij sałatką, udekoruj majonezem lub innym ulubionym sosem, najlepiej pikantnym.
Smacznego!
Źródło:http://kuchnia-coreczki.blogspot.com/2012/06/muszle-z-tunczykiem.html