Składniki:250 g brokułów2 ząbki czosnku2 szalotki1 czerwona papryka150 g boczniaków250 g chińskiego makaronu jajecznego2 łyżki oleju sezamowego2 cm imbiru4 łyżki jasnego sosu sojowego50 ml bulionu warzywnego1 łyżeczka brązowego cukruPrzygotowanie: (35 minut)Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki i ok 3 minuty blanszować we wrzącej osolonej wodzie. Następnie wyjąć i osączyć. Czosnek i szalotki obrać i drobno posiekać. Paprykę przekroić na pół, oczyścić. Miąższ pokroić w bardzo cienkie paski. Grzyby oczyścić i pokroić na małe kawałki.Makaron gotować ok 5 minut w osolonej wodzie. Imbir obrać i drobno posiekać. Czosnek, szalotki, imbir i grzyby minutę podsmażać na rozgrzanym w woku oleju. Dodać paprykę i brokuły, smażyć jeszcze ok 2 minuty. Do warzyw wlać sos sojowy i bulion, dodać brązowy cukier i dusić jeszcze 1-2 minuty.Makaron starannie osączyć i dodać do warzyw, wymieszać. Całość podgrzewać w woku jeszcze ok 2 minut, następnie przełożyć do miseczek i podawać.Smacznego !!!