ßßß
4 cebule2 kiełbasy śląskiebulion grzybowy z kostki,bądź własnoręcznie wykonany z grzybków2-3 suszone grzybki (prawdziwek, czarny łepek)mix warzyw mrożonych kto jakie lubimakaron do spaghettiłyżka mąki i śmietany do zagęszczenia sosuprzyprawy: sól, pieprz, suszone ziołaPrzygotowanie:
1. Cebule pokroić w drobną kostkę, to samo zrobić z kiełbasą.2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kiełbasę, dodać cebulę i dusić.3. W kubku do połowy pełnym gorącej wody rozpuścić kostkę bulionowa i zalać cebulę z kiełbasą.4. Przelać całość do garnka, wrzucić warzywa i dodać wody tak by całość lekko pływała.5. Gotować do momentu aż warzywa robią się miękkie.6. W między czasie ugotować makaron.7. Przyprawić wg uznania i zagęścić.Najlepiej smakuje z czerwonym półwytrawnym winem :)Smacznego!!!Bon a petit!!!