ßßß Cookit - przepis na Pasty kanapkowe - pasta z awokado

Pasty kanapkowe - pasta z awokado

nazwa

Wykonanie

Pasta z awokado doskonale dodaje się zarówno jako dodatek do chleba, tostów jak i dip do chlebka pita lub surowych warzyw.
Składniki:
- dojrzałe awokado
- skórka otarta z połowy cytryny
- 2 łyżki soku z cytryny
- duży ząbek czosnku
- 180 g. białego sera
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Twarożek i awokado ucieramy na gładką masę za pomocą blendera lub widelca. Dodajemy zmiażdżony czosnek, skórkę z cytryny, sok oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Pastę nakładamy do wydrążonych skórek z awokado. Możemy udekorować papryką, oliwkami, natką pietruszki. Wkładamy do lodówki, do schłodzenia na ok. godzinę.
Smacznego!
Źródło:http://zielonykoperek.blogspot.com/2012/08/pasta-z-awokado.html