Wykonanie
Nie
będę sobie przypisywała zasługi zrobienia tego obiadu. Jest on w całości dziełem mojej mamy. I nie mam nic więcej do dodania :) No może oprócz tego, że obłędnie pachnie :)
Składniki:- 4 grube plastry
schabu- 4 plastry
sera- świeża
papryka-
ogórek -
korniszon lub kiszony-
jajko-
mąka-
bułka tarta-
sól i
pieprzPrzygotowanie:
Mięso rozbijamy tłuczkiem, oprószamy
solą i
pieprzem.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
Ogórki również kroimy w paski. Na każdy plaster
mięsa kładziemy po 2 paski
papryki i
ogórka, przykrywamy plastrem
sera. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.Taki "roladki" panierujemy kolejno w
mące,
jajku i
bułce tartej. Obsmażamy na rozgrzanym
oleju a następnie pieczemy w piekarniku ok. 30 minut, w temp. 180 stopni.Podajemy z
kaszą gryczaną i marynowaną
papryką .Smacznego!