ßßß Cookit - przepis na Faszerowane schabowe zwijaki

Faszerowane schabowe zwijaki

nazwa

Wykonanie

Nie będę sobie przypisywała zasługi zrobienia tego obiadu. Jest on w całości dziełem mojej mamy. I nie mam nic więcej do dodania :) No może oprócz tego, że obłędnie pachnie :)
Składniki:
- 4 grube plastry schabu
- 4 plastry sera
- świeża papryka
- ogórek - korniszon lub kiszony
- jajko
- mąka
- bułka tarta
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Mięso rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Ogórki również kroimy w paski. Na każdy plaster mięsa kładziemy po 2 paski papryki i ogórka, przykrywamy plastrem sera. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Taki "roladki" panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażamy na rozgrzanym oleju a następnie pieczemy w piekarniku ok. 30 minut, w temp. 180 stopni.
Podajemy z kaszą gryczaną i marynowaną papryką .
Smacznego!
Źródło:http://zielonykoperek.blogspot.com/2012/07/faszerowane-schabowe-zwijaki.html