Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Konkurs jesienny z DeveleyJesienny konkurs z ... »Rogaliki z
dżemem aroniowymPrzyszły pyszne
przetwory i
soki od AroniowoNie ma to jak smak ciepłego
dżemu z aronii . Rozpływa się w ustach . Chcesz więcej i więcej . Wyszło mi 32 sztuki .trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 32
mąka 1 kg typ 650 Młyn Kopytowa
drożdże świeże 80 gram
mleko 250 ml
margaryna 250 gram
miód płynny 4 łyżki
cukier 200 gramDodatkowo :
dżem aroniowy
jajo do posmarowania rogalikówDo misy wsypałam
mąkę i zrobiłam dołek .W ciepłym
mleku rozrobiłam
drożdże i wlałam je do dołka w
mącę .Delikatnie zamieszałam i powstała zawiesina.Zostawiłam pod ściereczką na 15 minut.Rozpuściłam
margarynę , dodałam do niej
miód aby się rozpuścił.Kiedy
margaryna ostygła dodałam do
mąki .Wsypałam
cukier i wyrobiłam ciasto .Zostawiłam wyrobione ciasto na godzinę pod ściereczką.Po tym czasie podzieliłam je na cztery części i zostawiłam na następne 30 minut.Każdą część wałkowałam na kolo i kroiłam na 8 części.Na każdy trójkąt kładłam łyżeczkę
dżemu z aronii i zwijałam.Na blaszkę wyłożyłam papier do pieczenia i kładłam zwinięte rogaliki.Smarowałam rozbełtanym
jajem i piekłam 25 minut w 170 stopniach.Film pokazuje jak się robi rogaliki .



środa, 01 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter