Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Espresso -ciastoPenne z
mięsem »Pyszny sosik z małymi kuleczkami
mięsnymiSKŁADNIKI:200 gram zmielonej piersi z
indyka200 gram
szynki zmielonej
jajkobułka tarta 6 łyżek namoczonej w wodziekostka do
mięs pieczeniowa 2 sztuki
śmietana 150 gram do zupy czyli
daję 30%
mąka 2 łyżki1-
Mięso wkładamy do miseczki dodajemy do niego 1
jajko sól pieprz.2-
Bułka tarta wsypujemy do szklanki i zalewamy paroma łyżkami
wody tak aby nam się
bułka spulchniła.3- Dodajemy do
mięsa teraz wystarczy wymieszać posmakować czy nic nie brakuje i robimy kuleczki małe obtaczamy w
bułce tartej i na patelnie.4- Smażymy z obu stron na rumiany kolor następnie przekładamy do małego garnka i gotujemy w 1,20 litra
wody dodajemy 2 kostki do
mięs pieczeniowe mieszamy i czekamy az nam powstanie sosik.5- Na koniec
mąkę ze
śmietaną łączymy i dodajemy do sosu mieszamy do zagotowania i mamy sosik pyszny




piątek, 13 stycznia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter