Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszne kuleczki w sosie ...Cytrynnowic-murzynkowiec »Penne z
mięsemSKŁADNIKI:
Makaron penne 300gram
szynka 400 gram
parmezan 100 gramFix spaghetti
Napoli2 kostki rosołki do
makaronuPRZYGOTOWANIE:1-
Makaron penne gotujemy na półtwardo .2-
Szynkę wieprzową myjemy i kroimy w paseczki smażymy na patelni do miękkości doprawiając
sola i
pieprzem dorzucamy 2 rosołki do
makaronu i pół szklanki
wody dusimy chwile sprawdzając czy
mięso doszło.3- Następnie rozrabiamy Fix spaghetti
Napoli i dodajemy do
mięsa mieszamy aż powstanie sos.4- Dodajemy
makaron na koniec zostawiamy pod przykryciem na 5 minut następnie posypujemy
parmezanem i podajemy do jedzenia
piątek, 13 stycznia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter