Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ogórki w zalewie pomidorowejKonkurs Kotanyi
wyniki »5
żółtek3 szklanki
mąki150 gram
cukru pudru Kupiec do ciasta 250 gram
margarynyagrest z litrowego słoika mówię o kompocie
powidła śliwkowe 20gram
kakao 4 łyżki
Cukier puder Kupiec do posypania ciastaDo miski wsypuje
mąkę do zagłębienia wkładam
żółtka i
masło i wyrabiam ciasto dodaję
cukier i wyrabiam. Po wyrobieniu dzielę na trzy części do dwóch dodaję
kakao i wyrabiam. Jasną część na dół kładę na to wykładam odsączony
agrest na to trę ciemnie ciasto na wierzch kładę powidła i trę ciemne ciasto na nie Wkładam do pieca na 170 stopni na 55 minut. Po upieczeniu posypuje
cukrem pudrem .





Propozycja deseru w akcjipiątek, 17 sierpnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter