Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pierogi z
rybąKarpatka »Moja dieta trwa dalej związku z tym troszkę mniej kalorycznie dzisiaj będzie.Moje ciacho nazwałam
wiśniowe love już mówię dlaczego:)Foremka w kształcie
serca i
wiśnie :)250 g Kasi1 szklanka
mąki tortowej1 szklanka
mąki sojowej Owocowy raj150 gram
cukru1
jajo klasa L1 łyżeczka
proszku do pieczeniawiśnie wydrylowane z kompotu ( odsączyć je z soku ) pół litrowy słoik starczy w zupełnościDo misy wrzucamy kolejno
jajo ,
cukier , miksujemy na puch ( nie wyjdzie zbytnio ale to nic ).
Margarynę kroimy w plastry jak kto da rade , dodajemy do
cukru zmiksowanego z
jajem i miksujemy.
Mąki obydwie przesiewamy wraz z
proszkiem do pieczenia.Miksujemy na jednolita masę.Ciasto dzielimy na połowę , jedną częścią ciasta obklejamy foremkę ( 26 cm ) dół i boki.Druga wkładamy do zamrażalnika i zostawiamy na dwie godzinki.Wyjmujemy
wiśnie z kompotu odsączamy i wkładamy do foremki na ciasto.Po 2 godzinach wyjmujemy ciasto i ścieramy je na tarce prosto na
wiśnie.Pieczemy w 170 stopniach 40 minut.Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy
cukrem pudrem.



Jeśli chce cie skosztować zdrowe produkty zapraszam was do sklepusobota, 11 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter