ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki wieprzowe

Szaszłyki wieprzowe

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pizza z grzybami leśnymi
Tort jabłkowy z bitą śmietaną »
Lubicie szaszłyki bo ja tak i to bardzo . Dodatki dajemy jakie chcemy i to bardzo mi odpowiada .
Składniki:
szynka wieprzowa 1 kg
pieczarki 15 sztuk
cebula 4 szt
papryka czerwona 3 szt
ogórek konserwowy z 10 szt
Marynata do mięsa :
papryka czerwona mielona 4 łyżeczki
pieprz biały mielony pół łyżeczki
sól pół łyżeczki
oliwa z oliwek 100 ml
Wieczorem przygotowujemy marynatę . Przyprawy wrzucamy do miseczki i wlewamy oliwę z oliwek , mieszamy.
Mięso myjemy kroimy w kostkę i nacieramy marynatą , zostawiamy na noc w zamkniętym naczyniu.
Nadchodzi dzień, Cebule kroimy w talarki
paprykę myjemy i kroimy w kwadraty - tak aby nam się dobrze nadziewało.
ogórki konserwowe kroimy w plastry .
pieczarki na połowę , a jak male to w całości .
Nadziewamy na patyczki od szaszłyków na przemian mięso ogórek cebula papryka pieczarka , az do końca patyczka.
Pieczemy na folii aluminiowej , przykrywamy i pieczemy koło godziny. Mięso zmięknie wtedy zdejmujemy z wierzchu folie i przypiekamy .
Pieczemy godzinne w 180 stopniach potem odkrywamy i z 15 minut zdążą się podpiecz wierzchu .
piątek, 31 października 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/10/Szaszlyki-wieprzowe.html