Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pizza z
grzybami leśnymiTort
jabłkowy z
bitą śmietaną »Lubicie szaszłyki bo ja tak i to bardzo . Dodatki dajemy jakie chcemy i to bardzo mi odpowiada .Składniki:
szynka wieprzowa 1 kg
pieczarki 15 sztuk
cebula 4 szt
papryka czerwona 3 szt
ogórek konserwowy z 10 sztMarynata do
mięsa :
papryka czerwona mielona 4 łyżeczki
pieprz biały mielony pół łyżeczki
sól pół łyżeczki
oliwa z oliwek 100 mlWieczorem przygotowujemy marynatę .
Przyprawy wrzucamy do miseczki i wlewamy
oliwę z oliwek , mieszamy.
Mięso myjemy kroimy w kostkę i nacieramy marynatą , zostawiamy na noc w zamkniętym naczyniu.Nadchodzi dzień,
Cebule kroimy w talarki
paprykę myjemy i kroimy w kwadraty - tak aby nam się dobrze nadziewało.
ogórki konserwowe kroimy w plastry .
pieczarki na połowę , a jak
male to w całości .Nadziewamy na patyczki od szaszłyków na przemian
mięso ogórek cebula papryka pieczarka , az do końca patyczka.Pieczemy na folii aluminiowej , przykrywamy i pieczemy koło godziny.
Mięso zmięknie wtedy zdejmujemy z wierzchu folie i przypiekamy .Pieczemy godzinne w 180 stopniach
potem odkrywamy i z 15 minut zdążą się podpiecz wierzchu .


piątek, 31 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter