Wykonanie
Ponownie faszerowany
filet drobiowy . Co można robić z filetów drobiowych? Bez przerwy kotlet - też może się przejeść . A faszerowany to zawsze jakaś zmiana . Robisz inny farsz i gotowe , niby to samo - a coś innego,. Tym razem
będa dwie zmiany 1. farsz który jest tylko a
cebuli i
pieczarek i 2 to nie będzie smażony tylko duszony i to w musie
jabłkowym . Moja jabłonka
ugina się od
jabłek to muszę jakoś je z pożytkować . Wtykam je wszędzie gdzie się da .Dlatego dzisiaj zrobiłam
filet kurczaka faszerowany
pieczarkami i duszony w musie
jabłkowym . Strasznie długi tytuł dlatego musiałam go trochę ograniczyć.
Skladniki na 1 porcje1
filet drobiowy2
cebule5
pieczarek większych
sól ,
pieprz do smaku1 duże
jabłkooliwę do smażeniaWykonanieUmyty filet delikatnie roztłuc na płat oprószyć
solą i
pieprzem . Umyte
pieczarki i jedną
cebulę pokroić w paski i podsmazyć do chwili aż
pieczarki puszczą
wodę a
cebula zmięknie. Podsmażony farsz przełożyć do miseczki doprawić
solą i
pieprzem , wymieszać . Przełożyć go na rozbity filet , Zwinąć
mięso tak aby powstał wałek. W rondlu rozgrzać
oliwę i poddusić troszeczkę pokrojoną w drobną kostkę
cebulę , Wlożyć rulon drobiowy , podlać 1/2 szklanki
buliony i dodać mus z
jabłka. Dusić ok 25 minut , często obracając
mięso .