Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Bananowy deserPomidorowa »Robiłam dzisiaj pierwszy raz eklery z
bananem śmietaną i
serkiem homogenizowanym pychotka:)SkładnikiNa około 10 sztuk:200 gram
mąki tortowej100 gram
margaryny1 szk
wody4
jajanadzienie:200 ml
śmietanki 30 %150 g
serka homogenizowanego naturalnegoduży
banan1 opakowanie
śmietan-fixłyżka
cukru pudruEklery z
śmietanowo-
bananową masą - PRZYGOTOWANIE: W garnku z
woda rozpuszczamy
margarynę . Dodajemy
mąkę i energicznie mieszamy do połączenia masy. Czekamy, aż masa ostygnie dodajemy
jaja i miksujemy. Masę wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy podłużne paseczki . Pieczemy na papierze do pieczenia koło 25-30 minut. Tym razem ciasto ptysiowe piekłam w 180 stopniach 20 minut a
potem zmniejszyłam temp do 110 stopni aby trochę się wysuszyły .
Śmietankę ubijamy na sztywno dodając do niej
śmietan-fix i
cukier puder . Dodajemy
serek homogenizowany i
banana zmiksowanego Delikatnie liczymy . Masę nakładamy na dolną część eklera i przykrywamy górą ciasta.

środa, 30 stycznia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter