Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Ciasto
marchewkoweGrochowa »Zachciało się czegoś słodkiego więc moja rodzina wybrała ciasto jakie mam im zrobićPleśniak padło i zrobiłamSKŁADNIKI:
mąka krupczatka 4 szklanki6 jaj270 gram Kasi
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
cukier puder 2 szklanki
agrest z 5 słoików pół litrowych z kompotuPRZYGOTOWANIE:1-Do dużej miski wsypujemy
mąkę krupczatkę2-
Kasię kroimy w kostkę wrzucamy do
mąki3-
żółtka 6 sztuk dodajemy do
maki oraz szklankę
cukru pudru4- Wsypujemy 4 łyżeczki
proszku do pieczenia5- Wyrabiamy ciasto dzielimy na połowę jedna
polowe wkładamy do blaszki a drugą połowę dzielimy znowu na pół dodajemy 1 łyżkę
kakao i wkładamy do zamrażarki na 30 minut6-
Agrest przecedzamy przez sitko wykładamy na jasne ciasto7- Na
agrest ścieramy na tarce jasne ciasto8- Ubijamy 6
białek z 1 szklanka
cukru pudru na sztywna masę i wykładamy na jasne ciasto9- Ciemne ciasto ścieramy na tarce na kopułę bezowa wkładamy do nagrzanego piekarnika w 170 stopniach pieczemy 1godz i 25 minut10- Wykładamy ciasto i jak ostygnie posypujemy
cukrem pudrem .

Bardzo smaczne polecam dla łasuchów i nie tylkośroda, 30 listopada 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter