Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Włoska specjalność czyli ...Muffiny
cytrynowe z
majonezem »Macie czasem tak , że ochot NAJDZIE na coś słodkiego ale nie chcecie znowu jeść to co było ostatnio. Ja mam ochotę na nowe ciasta na nowe smaki . Tym razem będzie to Sernik o smaku
bananów z
galaretką i liczi w
syropie .petitki z 15 sztuk na formę do tortownicy 26 cm
twaróg we wiaderku 1 kg2 budynie
bananowe6 jaj180 gram
cukruDodatkowo:liczi w
syropie Zentis
galaretka malinowa 1 szt na 300 ml
wodyZmiksowałam
jaja na puch z
cukrem ( masa podwaja się , robi się puch )Do ubitych jaj dodajemy
ser twarogowy z wiaderka , łyżką i miksujemy na najmniejszych obrotach miksera.Dodajemy
budyń bananowy i nadal miksujemy.Wkładamy tortownicę petitkami , tak aby zakryło dno.Przekładamy masę twarogowa do tortownicy.Otwieramy piec wkładamy na dół formę z
wodą sernik wyżej.Przez 15 minut pieczemy w 220 stopniach .
potem zmieszamy do 180 i pieczemy godzinę .Jeśli zauważycie że góra zbytnio się rumieni przykryjcie folia aluminiową .Na ostudzony sernik wykładamy liczi z odsączonego
syropu.Rozrobiona
galaretka w 300 ml
wody wlewamy na sernik na liczy ( najlepiej aby była już taka gęstawa).
Potem do lodówki do stężenia.




wtorek, 18 listopada 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter