Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Naleśniki - pyszne śniadaniePyszna
sałatka Wigilijna »Sernik specjalnie zrobiony dla córki . Córka ma Wigilie klasową uważam , że sernik będzie idealnie pasował .Składniki :
Cukier 200 gram
Cukier waniliowy 16 g
Jajka 6 szt
Kasza manna 2 łyżki Kupiec ( na 1 kg
sera daje się tylko 2 łyżki pamiętajcie)
Masło 300 g
twaróg wiaderko 1 kgDodatkowo :
wiśnie wypestkowane mrożone 500 gram Iglotex
cukier 150 gram do
wiśniagar w proszku ( Najlepiej moczyć go w kieliszku
wody aż się rozpuści a
potem dodać do gotującej potrawy - 5 minut wystarczy )UWAGA! Agar-Agar stosuje się w proporcji: na 1 litr
wody 10 g produktu, czyli połowę tego, czego wymaga
żelatyna klasyczna.Wykonanie
Masło zmiksowałam
cukrem i
cukrem waniliowym , dodałam
twaróg z wiaderka.Miksując, dodawałam
żółtka.
Białka ze szczyptą
soli ubiłam na sztywną pianę i połączyłam z masą
serową i dodałam
kaszę mannęMasę przełożyłam do natłuszczonej i wysypanej
bułką tartą tortownicy 26 cm . Piekłam godzinę w 180 st. Upieczony sernik ostudziłam.
Wiśnie wypestkowane 500 gram ( miałam mrożone ) zagotowujemy w 500 gram
wody z
cukrem . Dodajemy rozpuszczony agar , mieszamy i wykładamy już taki letni na sernik. Ja włożyłam do lodówki po godzinie mogłam już kroić :)





czwartek, 18 grudnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter