Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kaczka pieczona z
jabłkami i ...
Bagietki Pszenno-żytnie »Sernik
śmietankowy z 2 kg
seraPostanowiłam zrobić na Nowy rok sernik z 2 kg
sera. Nie ma to jak ciacho za którym przepada cala rodzina .Składniki:
ser z wiaderka 2 kg
jajka 8 szt
cukier 1.1/2 szklanki
budyń śmietankowy 4 szt ( 120 g )
herbatniki na spódPolewa
czekolada 200 gram
śmietana 30 % 59 mldmuchane kulki
czekoladowe do dekoracjiDodajemy partiami
ser z wiaderka.Budnie przesypujemy do szklanki i dodajemy do
sera ( miksujemy na najmniejszych obrotach ).Do formy prostokątnej wkładamy na dół
herbatniki i wykładamy
ser twarogowy.Do pieca wkładamy blaszkę w odą na sam dół.Wyżej wkładamy ciasto i pieczemy przez 15 minut w 200 stopniach. Teraz zakrywamy folią aluminiowa i pieczemy jeszcze 80 minut w 170 stopniach.Nie przypali się
ser , a będzie wilgotny sernik.Po wystudzeniu sernika polewamy go gorąca
czekoladą rozpuszczona w
śmietanie. Posypujemy dmuchanymi chrupkami w
czekoladzie.

piątek, 02 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter