Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Domowy
makaron dwujajeczny ze ...Placki ziemniaczane z ... »To mój przysmak Walentynkowy. Jednak w weekend nie miałam czasu go dodać na bloga . Byłam zbyt zajęta moim "Walentym "Sernik wyszedł przepyszny o wyjątkowym
bananowym smaku , a
wiśnie z
galaretką nadały mu osobliwego uroku .Wiadomo w tym radosnym dniu wszędzie pełno balonów kwiatuszków . Jednak nie tylko liczą się własnie takie dodatki. Lepsze jest to co sobą reprezentujemy w danym dniu. Okazanie miłości nie musi być akurat tego dnia zbyt wylewni okazywane . Wystarczy gest jakies dobre słowo by poczuć się wyjątkowym.Składniki:
ser z wiaderka 1 szt2 budynie
bananowe ( 80 g)6 jaj250 g
cukruDodatkowo:2
galaretki truskawkowewiśnie mrożone wypestkowane 450 g Iglotex
woda wrzątek 500 mlMiksujemy
jaja całe z
cukrem na puch ( Masa potraja nam się , wychodzi prawie miska).Dodajemy budynie do ubitych
jaja i miksujemy.
Ser wkładamy łyżką do masy jajecznej i nadal miksujemy , jednak już jak na najmniejszych obrotach .Formę
tortową ( 28 cm ) wykładamy
herbatnikami , jak zostaną puste miejsca to kruszymy
herbatniki i wsypujemy
między luki .Przelewamy masę
serową do tortownicy .Do pieca wstawiamy na sam dól blaszkę z
woda i wstawiamy piec na 215 stopni .Wkładamy serniki nad blaszką z
wodą i pieczemy 15 minut w 215 stopniach .Zmieszamy do 170 i pieczemy 70 minut .Jeśli zauważymy że ciemnieje na m góra nakładamy folie aluminiowa.
Wiśnie wkładamy do miseczki .
Galaretki rozrabiamy w 500 ml wrzątku i przelewamy do
wiśni.Mieszamy i zostawiamy do ostudzenia.Można włożyć do lodówki wtedy szybciej zacznie tężeć.Na ostudzony sernik przelewamy tężejącą
galaretkę z
wiśniami.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny i można jeść .








poniedziałek, 16 lutego 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter