Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chałka z kruszonką podawana z ...
Tarta dyniowa »Kochani Dostałam mrożone
wiśnie z Iglotex. Chciała bym się zwami podzielić co z nich z robiłam.Frużelina stara jak świat , ale zawsze na czasie . Jest idealna . pasuje do gofrów z
bitą śmietaną , do
lodów jako dodatek Można do
tortu dodać trochę. Jest słodko kwaśna . Upiekłam
chałkę i podałam właśnie z frużeliną.Czas wracać do przepisu :)1 kg
wiśni mrożonych bez pestek Iglotex
cukier 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki4 łyżki
wody zimnej ( do rozmieszania
maki ziemniaczanej )Do garnka wkładamy
wiśnie( włożyłam zamrożone)Mieszałam je , aż się rozmroziły i puściły sok.Moje nawet lekko się zagotowały.Sok nadal był w garnku , kiedy rozpuściłam
mąkę ziemniaczana w zimnej wodzie.Dodałam
wiśni ta rozpuszczoną
make , to nic ,że sok jest , nawet lepiej .Mieszałam , aż powstała zawiesina taka dosyć gęsta - nadal jednak jest płynna łyżeczką można nabierać normalnie.Gorącą frużelinę z
wiśni przełożyłam do słoiczków i zakręciłam zaniosłam do chłodnej piwnicy - wyszły mi trzy takie 200 ml.Nawet z mrożonych
wiśni możemy robić frużelinę - czyli cały rok :)





sobota, 04 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter